reklama

 
banan webhosting

Tunový medvěd

: Nejrozšířenějším druhem medvědů na světě je medvěd hnědý, kterého můžete potkat v Evropě, v Asii nebo v Severní Americe. Zajímavé jsou ovšem i další druhy těchto šelem: za všechny jmenujme menšího černého medvěda baribala a jeho pravý opak, obrovského bílého medvěda ledního.
 
Lední medvěd žije v ledových pustinách Evropy, Asie, Grónska a Severní Ameriky. Dorůstá délky až 2,5 metru a největší kusy váží až jednu tunu, tedy 1 000 kilogramů. Chlad snáší tento druh medvěda velmi dobře - jeho hustá žlutobílá srst ho totiž od okolního prostředí takřka dokonale izoluje.
 
Hlavní potravou ledních medvědů jsou ryby a tuleni, za kterými se vydávají do chladných vod řek i moří. Lední medvěd je vynikající plavec - na tlapách má dokonce prsty spojené do poloviny plovací blánou. Lední medvěd je od roku 1976 chráněným druhem.
 
(pen, dom)

 
Zařazeno v sekci:
 

 
 
 
 Naše tipy 
 
reklama

reklama

 
TOPlist
NAVRCHOLU.cz